понеділок, 16 липня 2007 20:55

У Чехії пиво не доливають в двох барах з трьох

У двох третинах чеських пивних не доливають пиво, найчастіше це відбувається в Празі. До такого сумного висновку прийшли журналісти празької газети MF DNES, які прийняли участь в рейді по місцевих пивних із співробітниками Чеської торгової інспекції.

Їм вдалося дослідити десять пивних в Празі, чотири в Карлових Варах і сім - в пивній столиці Чехії Пльзені. Результати виявилися гнітючими. У Празі недолив виявився в семи кухлях з десяти, в Карлових Варах - в трьох з чотирьох, а в Пльзені - в трьох з семи.

У більшості випадків недолив був невеликим - на 3-4 мм нижче покладеної відмітки, що обкрадає відвідувача максимум на одну крону. Але в масштабах бізнесу це дає нечесним господарям закладів прибуток в декілька сотень крон в день.

Деякі ресторани діяли особливо нахабно. У празькому ресторані Nebozizek на Петршинськом пагорбі недолив склав 8 мм - адже минулого року господар закладу вже був оштрафований на 5 тис. крон за подібні порушення.

Виявився недолив і в таких відомих закладах, як кафе Slavia і Староместкой ресторації, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «У Чехії пиво не доливають в двох барах з трьох». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі