неділя, 01 червня 2008 15:27

У Чехії буде розширене голодування проти розміщення ПРО США

Чеські соціал-демократи мають намір підтримати голодовку празьких антивоєнних активістів проти планів розміщення на території республіки станції радіолокації ПРО США, що продовжується сьогодні вже 20-й день.

На тій, що проходить в місті Пардубіце (Східна Чехія) програмній конференції Чеської соціал-демократичної партії (ЧСДП), найбільшій опозиційній політичній організації країни, чеський екс-міністр закордонних справ Яна Каван сьогодні запропонував делегатам також оголосити голодування.

Голодування повинне прийняти характер "символічного ланцюжка" і щодня її проводив би один з соціал-демократів. Таким чином, вона продовжувалася б до тих пір, поки власті не відмовляться від участі в реалізації проекту створення РЛС. Першою взяти участь в акції протесту висловила бажання голова депутатської фракції ЧСДП у верхній палаті парламенту республіки Олена Гайдушкова.

Соціал-демократи підтримують вимоги учасників голодування, активістів цивільної ініціативи "Немає військовим базам" Яна Тамаша і Яна Беднаржа, про вихід Чехії з проекту глобальною ПРО і оголошенні загальнонародного референдуму з питання можливості розміщення в республіці РЛС США, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «У Чехії буде розширене голодування проти розміщення ПРО США». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі