середа, 08 грудня 2010 12:53

У Чехії 100 тисяч бюджетників вийшли на загальний страйк

У Чехії 100 тисяч бюджетників вийшли на загальний страйк

У середу, 8 грудня, в Чехії проходить загальний страйк. У ньому беруть участь 100 тисяч із 650 тисяч робітників і службовців бюджетного сектора економіки.

"Більшість тих, хто вийшов на робочі місця, що пов'язано, зокрема, з необхідністю забезпечувати безперервний виробничий цикл і громадську безпеку, підтримують акцію протесту проти соціально-економічної політики правлячого уряду", - заявив голова Чесько-Моравської конфедерації професійних спілок Ярослав Заваділ.

Страйком охоплені 89 медичних установ республіки, де здійснюється надання тільки невідкладної медичної допомоги. Зачинені двері 500 початкових і середніх шкіл. Ще в майже 2000 дитячих навчальних закладах скорочена програма навчання.

Серед страйкарів - службовці більшості державних установ, включаючи муніципалітети.

Державна опера в Празі на знак протесту проти соціально-економічної політики влади замінить раніше заплановане подання, в якому задіяна більшість трупи, на менш видовищне. Майже 65% акторів приєдналися до страйку, повідомляє ИТАР-ТАСС з посиланням на дирекцію прославленого театру.

Демонстрації і мітинги протесту пройдуть сьогодні в 21 місті Чеської Республіки. Крім Праги, вони заплановані в містах Ліберець, Єсенік, Млада-Болеслав, Пардубіце.

За тиждень, наступної середи, перед будівлею Нижньої палати чеського парламенту в Празі відбудеться мітинг протесту, про який повідомили 8 грудня представники профоб'єднань поліцейських і пожежників. Акція протесту пройде в день, коли законодавці мають затвердити урядовий законопроект про державний бюджет на майбутній рік.

Зараз ви читаєте новину «У Чехії 100 тисяч бюджетників вийшли на загальний страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі