середа, 11 червня 2008 18:04

У Чавеса знайшовся "позашлюбний" син

Президент Венесуели Уго Чавес заперечує, що він батько людини, яка називає себе "позашлюбним сином президента". Глава держави перший раз публічно відповів на претензії 31-річного Соломона Фернандеса, який говорить, що його мати завагітніла після зустрічі з Чавесом в місті Маракаї.

Чавес сказав, що він уважно вивчив питання, подивився, коли і де було отримано свідоцтво про народження "сина", і прийшов до упевненого висновку, що ніколи не зустрічав матір Фернандеса. Президент Венесуели звинуватив Фернандеса в тому, що той за його рахунок просто хоче здобути популярність. Чавес також заявив, що йому самому нічого приховувати.

"Вона (мати Фернандеса) говорить, що у нас були стосунки, - сказав Чавес в зверненні, переданому по телебаченню. - Але коли Соломон народився, я не працював в Маракаї".

Проте Фернандес і президент схожі на обличчя і за конституцією. Крім того на фотографіях, викладених на сайті Соломона, він одягнений в яскраво червону сорочку, схожу на ті, що носить Чавес.

Сам Чавес жартівливо визнає цей факт, розповівши, що його дочка Марія заявила після перегляду телевізійного інтерв"ю Фернандеса: "Тато, він трохи схожий на тебе".

Але Чавес запевняє, що він не якийсь там недбалий татусь. "Якби хлопчик був моїм сином, він давно був би тут зі мною, - говорить двічі розлучений батько чотирьох дітей. - Я люблю моїх дітей".

Фернандес, який все ж таки сподівається на зустріч з президентом, заявляє, що не був допущений до виборів губернатора штату Карабобо в листопаді минулого року з незрозумілих причин. Невдалий кандидат хотів балотуватися від партії Чавеса.

Уго Чавес має проблеми не тільки зі "своїми" дітьми. Тепер він битиметься з новим опонентом: зі своєю колишньою дружиною.

Марісабель Родрігес, колишня перша леді, має намір в листопаді балотуватися на посаду мера Баркисимето, столиці штату Лара. "Я хочу змінити спосіб ведення політики в цьому місті і в цій країні", - заявила та, що в неділю була піар-агент, підтверджуючи партії Podemos свою кандидатуру.

Чавес був вимушений внести зміни до свого курсу, не дивлячись на приток нефтедолларов в державну казну. Інфляція, періодичний брак продуктів харчування і опозиція, що пожвавилася, - все це може перешкодити провладному кандидату.

Минулого тижня він здійснив низку корінних змін: відмінив суперечливий закон про розвідку, який, на думку критиків, був кроком на шляху до поліцейської держави, і призвав колумбійських повстанців ФАРК, яких він вітав, припинити свою кампанію, пише InoPressa з посиланням на Guardian.

Участь Родрігес в політиці проллє світло на безсторонню тему розлучення Чавеса. Десять років тому вона була білявою, гострою на язик нареченою з маленькою дочкою Розінес. Це ушляхетнювало образ колишнього військового і допомагало йому просуватися до влади.

Вона швидко стала важливою і популярною політичною фігурою, але зникла з поля зору після розлучення пари в 2004 році.

Родрігес навряд чи стане мером, але цілком може стати видатним, якщо не унікальним, діячем опозиції, відзначив Артуро Серрано, політичний аналітик Католицького університету в столиці Каракасі. "Марісабель не соромиться говорити про Чавесе на телебаченні, тримаючи їх загальну дочку поряд з собою. Опозиції подобається така тактика, тому що потрібно тим або іншим способом шокувати людей, щоб змагатись з такою публічною фігурою, як Чавес", повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «У Чавеса знайшовся "позашлюбний" син». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі