четвер, 03 квітня 2008 10:04

У Бухаресті Буш заплутався з промовою і не дав слова румунському президентові

Президент США Джордж Буш в своєму виступі на саміті в Бухаресті кілька разів обмовився. Таким чином Білому дому довелося поставити застережливі про помилки позначки в офіційній стенограмі мови президента США.

Серед іншого Буш обмовився з приводу приєднання України і Грузії до Плану дій з членства в НАТО (ПДЧ).

"Запрошення їх в МАТО - в План дій з членства - надішле сигнал їх громадянам про те, що якщо вони продовжать йти шляхом демократії і реформ, вони будуть запрошені в інститути Європи", - сказав президент США.

Крім того він закликав покінчити з "битвою" усередині НАТО.

"Наш альянс повинен зберігати свою рішучість і закінчити битву в НАТО", - заявив Буш.

Після цього виступу під час сумісної прес-конференції з президентом Румунії Трайяном Басеску Буш, відповівши на поставлене ним останнє питання, забув дати можливість відповісти на нього румунському лідеру і почав вже йти, але був зупинений Басеску.

"Один момент", - попросив президент Румунії. "У Вас, що є...?", - перепитав Буш. "Один момент", - ще раз сказав Басеску. Із словами "він ще не закінчив" Бушу довелося повернутися до свого подіуму і дочекатися, поки президент Румунії не відповість на останнє питання. Питання це стосувалося незадоволеності Румунії візовою політикою США.

Слід зазначити, що Буш часто потрапляв в халепу, часто обмовлявся і говорив повні дурощі.

Президент не знає, як вимовляти назви деяких країн, долею яких він такий стурбований. Це журналісти побачили з поширеної в ООН промови президента, в якій деякі "важко вимовні" країни й імена були забезпечені транскрипцією і написані по складах, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Бухаресті Буш заплутався з промовою і не дав слова румунському президентові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі