четвер, 17 квітня 2008 13:14

У Буенос-Айресі в ДТП загинуло четверо людей, понад 20 отримали поранення

Причиною аварій стала погана видимість через густий дим, що огорнув місто. Рух на деяких ділянках доріг припинений.

"Димову завісу" Буенос-Айресу "забезпечили" аргентинські фермери. У країні настала осінь, і вони спалюють суху траву та дрібний чагарник для удобрення пасовищ.

Пожежі палають на 66 тисяч гектарах землі. Вогонь охопив територію на схід від столиці і на острівцях в дельті річки Парана. До гасіння пожеж залучили близько сотні пожежників, армійські частини та жандармерія. У боротьбі з вогнем використовуються спеціально обладнані літаки і три вертольоти.

Фермерів попередили, що їм загрожує кримінальна відповідальність за умисний підпал.

Міністри внутрішніх справ і довкілля у четвер зберуться на екстрену нараду з губернаторами провінцій, які найбільш постраждали від диму: Буенос-айрес (Buenos Aires), Санта-фе (Santa Fe) і Ентре-ріос (Entre Rios). Влада запевняє, що дим не токсичний.

Як ми вже повідомляли, рівень смертності в результаті автокатастроф в Аргентині найбільший у світі. 90% аварій трапляється з провини водіїв, які нехтують дорожніми знаками і сигналами світлофорів. Міліція ж дивиться крізь пальці на такі грубі порушення, задовольняючись лише збором штрафів за неправильну парковку.

Цікаво, що за підсумками досліджень, проведених Центром безпеки руху МВС Аргентини, 80% аргентинських водіїв ніколи не читали правил дорожнього руху, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Буенос-Айресі в ДТП загинуло четверо людей, понад 20 отримали поранення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі