пʼятниця, 14 грудня 2007 08:51

У Брюсселі відкривається зимовий саміт ЄС

 Зимова сесія Європейської Ради - повноважного форуму глав держав і урядів 27 країн-членів Євросоюзу відкривається у п"ятницю у Брюсселі.

У нинішньому році програма саміту ЄС, який деякі спостерігачі вже назвали зустріччю у верхах "без цікавинки", скорочена до одного дня у зв"язку з підписаним напередодні у Лісабоні "Договору про реформи", що визначає принципи функціонування ЄС.

Прем"єр-міністр головуючої в цій регіональній організації Португалії Жозе Сократиш пропонував заради економії коштів платників податків, власного часу і запобігання негативному екологічному ефекту поєднати у Лісабоні підписання базового договору і проведення зимового саміту ЄС.

Проте тимчасово виконуючий обов"язки прем"єр-міністра Бельгії Гі Верхофстадт виступив проти порушення угоди Ніцци від 2000 року, за якою всі планові зустрічі у верхах повинні проходити у Брюсселі.

З питань порядку денного саміту, окресленого португальським головуванням ЄС, виділяється ухвалення декларації по глобалізації і створення незалежної експертної аналітичної групи, якій буде доручено розробити орієнтири розвитку цієї регіональної організації на рубежі 2020-2030 років, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Брюсселі відкривається зимовий саміт ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі