четвер, 22 травня 2008 15:55

У британському притулку впродовж десятиліть ґвалтували і вбивали дітей

Британські поліцейські досліджують підвали дитячого притулку на острові Джерсі, що став своєрідним "оплотом педофілів". На думку детективів, жертв у притулку вбивали, а їх тіла кремували прямо в каміні.

Наразі криміналісти виявили вже 30 фрагментів людських кісток. Тепер у слідстві практично упевнені, що в "будинку жахів" здійснювалися не тільки масові зґвалтування, але й вбивства. Крім кісток детективи також знайшли в підвалі будинку 7 молочних зубів, пише NEWSru.com.

За останніми даними слідчих, дитячий притулок Haut de la Garenne в Сент-Мартині, що вже називають "оплотом педофілів", фактично був своєрідною "фабрикою смерті", де навіть вбивства дітей були поставлені на потік. Трупи жертв злочинці кремували прямо в каміні дитячого притулку, припустив помічник шефа острівної поліції Ленні Харпер.

За словами Харпера, деякі зі знайдених кісток дозволяють робити висновки про вбивство або неприродні причини смерті. Зараз ці останки вивчаються криміналістами-антропологами.

Одночасно будуть зроблені аналізи кісток, які дозволять визначити час смерті тих людей, яким вони належали. Якщо вік кісток не перевищує 60 років, то можна вести справу про вбивство, вважає Харпер.

У поліції впевнені, що в підвалі будинку є й інші страшні свідоцтва скоєних злочинів, які ще належить знайти.

За останні тижні список підозрюваних у цьому страшному злочину виріс майже удвічі і склав 70 осіб. Заступник шефа поліції пообіцяв, що всі вони будуть допитані, а більшість з них заарештують.

Безпрецедентне за масштабами розслідування спричинила випадкова знахідка людських останків. У 2006 році фрагменти дитячого черепа були виявлені під сходами всередині будівлі притулку. А до теперішнього часу зібрано вже майже 160 свідоцтв жертв у злочинах педофілів, скоєних у стінах установи.

Тепер у поліції впевнені, що насильство по відношенню до дітей творилося в стінах притулку в 1960-х і 1970-х роках.

У підвальних приміщеннях будинку були знайдені кандали, людські останки, а також сліди крові в імпровізованих камерах тортур. Паралельно знайшлися свідки з числа колишніх вихованців, які підтвердили факти зґвалтувань і катувань.

Випадки сексуального насильства проти дітей, що знаходяться в системі державної опіки, регулярно фіксуються у всьому світі.

Нагадаємо, на початку квітня в Австралії урядова комісія оприлюднила шокуючі результати трирічного розслідування злочинів педофілів.

Згідно з даними комісії, починаючи з 30-х років минулого століття в штаті Південна Австралія жертвами сексуального насильства сталі сотні дітей-сиріт. Насильство чинили прийомні батьки, соціальні працівники, вчителі, священики, а також сторонні особи.

В цілому 792 людини розповіли, що вони піддавалися сексуальному насильству. Число ймовірних злочинців - 1733. З 792 жертв 242 людини знаходилися під опікою держави в мить, коли стали жертвами.

З"ясувалося, що зловживання мали місце у всіх типах установ опіки, зокрема церковних, в "Армії порятунку", державних і недержавних дитячих будинках, притулках і прийомних родинах.

За оцінками ООН, щорічно в світі сексуальному насильству піддаються 220 млн дітей.

Щороку жертвами педофілів або однолітків стають 150 млн дівчаток (що складає 14% всіх дітей у світі) і 73 млн хлопчиків (відповідно, 7%). Серед дорослих, що живуть нині, об"єктами сексуальних переслідувань в дитинстві були 36% жінок і 29% чоловіків, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У британському притулку впродовж десятиліть ґвалтували і вбивали дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі