пʼятниця, 24 грудня 2010 12:29

У Британії зростає кількість хворих на свинячий грип

У Британії зростає кількість хворих на свинячий грип

У цілому 27 людей померли з початку зими у Великій Британії через грип, у 24 з них був діагностований свинячий грип, випливає з оприлюднених у четвер даних національного Агентства з охорони здоров'я (HPA).

Серед померлих дев'ятеро дітей, і медиків також турбує зростання кількості захворювань серед молоді. За останні сім днів кількість звернень до лікарів з симптомами грипу у Великій Британії різко збільшилася, і за даними агентства, зараз кількість пацієнтів, які знаходяться з грипом в інтенсивній терапії, перевищила 300 осіб.

За оцінками HPA, загрози епідемії поки немає, хоча рівень смертності від грипу перевищує статистику останніх років. Фахівці пов'язують це з наслідками торішньої епідемії свинячого грипу, коли хвороба або її наслідки забрали життя майже 500 людей.

Лікарі заявляють, що нинішній грип є різновидом торішнього вірусу. Найбільш схильні до нього саме молоді люди, у літніх міг частково виробитися до нього імунітет, можливо, внаслідок зараження вірусом подібним багато років тому.

Кількість дзвінків на "гарячу лінію" Національної служби охорони здоров'я зі скаргами на симптоми грипу також минулого тижня була на 50% вище того, що можна очікувати в цей час року. Влада нещодавно зверталися до жителів з проханням зайвий раз не звертатися до лікарів, а залишатися вдома і лікуватися при прояві простудних захворювань.

Офіційний представник міністерства охорони здоров'я в четвер заявив, що ситуація знаходиться під контролем, а NHS завжди готова до підвищеного навантаження в цей час року.

РИА "Новости"

Зараз ви читаєте новину «У Британії зростає кількість хворих на свинячий грип». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі