понеділок, 21 вересня 2009 12:20

У Британії знайшли таємні статки Піночета

У Британії знайшли таємні статки Піночета
Влада Чилі виявила банківські рахунки та депозити в інвестиційних фондах колишнього диктатора країни Августо Піночета.

Основна маса грошей, а це близько 1,7 мільярда доларів, міститься у приватних фінансових інститутах Сполученого королівства, повідомляє лондонська газета The Independent.

За інформацією видання, виявлені кошти - це доходи від торгівлі наркотиками, зброєю, а також від проведеної в Чилі приватизації. Статок міститься у вигляді готівки, в золотих злитках, а також державних облігаціях низки західних країн та акції компаній.

Пошуки грошей Піночета ведуться за ордером іспанського суду, який ще в 1998 році розпорядився заморозити всі кошти чилійського генерала. Зараз чилійська влада розглядає можливість отримання доступу до цих коштів для їх можливої подальшої конфіскації, повідомляє ІТАР-ТАСС з посиланням на ділові кола лондонського Сіті.

Нагадаємо, Піночет помер у Чилі в грудні 2006 року. До цього він з осені 1998 року до весни 2000 року перебував під арештом у Великобританії за іспанським ордером. Проте британська влада після затяжного розгляду справи прийняли рішення не видавати його на підставі "поганого здоров"я".

Під час святкування свого 91-го дня народження Піночет заявив, що бере на себе політичну відповідальність за репресії у Чилі в роки його правління (1973-1990). Репресії торкнулися, за деякими даними, більш ніж 3 тисяч осіб, в основному противників режиму Піночета, повідомляє Вести.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Британії знайшли таємні статки Піночета». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі