понеділок, 05 листопада 2007 09:34

У Британії знайдена найстаріша істота на планеті

У Великобританії знайдений молюск, якому більше 400 років. На даний момент це найстаріша жива істота на Землі. Молюск отримав назву "Мін", на честь китайської династії, яка правила в Піднебесній у момент його народження.

До цього найстарішою живою істотою на планеті вважався 220-річний молюск, знайдений біля узбережжя Америки. Його занесли в Книгу рекордів Гіннеса, хоча неофіційний рекорд належить іншому молюскові у віці 374 років, що мешкав у водах Ісландії і був виявлений в одному з музеїв цього острова.

Група науковців із університету Бангор виявила молюска в ході дослідження впливу людини на довкілля шляхом вивчення механізму формування кілець усередині раковини. Кожне кільце свідчить про рік життя молюска, а товщина кільця залежить від температури води. "Для нас це просто чудово, оскільки це означає, що ми тримаємо в руках запис кліматичних змін за останні 400 років", – сказав дослідник Ель Ванамакер.

Учені вважають, що молюски виробили особливий захисний механізм, який уповільнює процес старіння. Науковці схиляються до версії, що молюски мають сповільнений процес регенерації клітин, але детальніше описати процес дослідники поки не готові, повідомляє ABC News.

Зараз ви читаєте новину «У Британії знайдена найстаріша істота на планеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі