вівторок, 04 грудня 2007 09:45

У Британії в лікарнях безкоштовно роздаватимуть кокаїн

Медсестрам повинно бути дозволено видавати кокаїн особливо тяжким пацієнтам, що лікуються від наркотичної залежності, вважають співробітники британської Ради з проблем наркоманії.

Невелика кількість лікарів Великобританії на даний момент вже має ліцензійний дозвіл видавати своїм пацієнтам, що страждають від наркотичною залежності, наркотики класу А (кокаїн, героїн і MDMA), що коштують на вулиці близько 100 доларів за грам. Проте співробітники ради хочуть піти далі і вирішити в законному порядку видавати залежним від наркотиків людям кокаїн в лікарнях, за умови, що вживання наркотика відбуватиметься на очах у медичного працівника.

Такий дозвіл хочуть ввести тільки щодо тяжких наркоманів. На сьогоднішній день близько 10 тис. британців проходять лікування після вживання кокаїну, хоча не всі з них числяться наркоманами. Основною причиною запропонованого нововведення є бажання понизити кількість злочинів, які здійснюють наркомани, щоб дістати "дозу".

Кошти на кокаїн збираються виділити з держбюджету. З цієї і деяких інших причин питання про "медичний" кокаїн викликало безліч суперечок, оскільки пов"язане з великими витратами. За словами голови ради професора Майкла Роулінса, на проект, за яким в деяких лікарнях зараз видається наркоманам безкоштовний героїн, було виділено 2,5 млн доларів. У адресу нового рішення вже звучить критика, заснована на тому, що багатьом законопокірним громадянам, які страждають на серйозні хвороби, не пов"язані з наркоманією (деякі види раку, артрити та інші захворювання), часто відмовляють у наданні наркотиків.

Проти ідеї висловився "тіньовий" міністр внутрішніх справ Британії Девід Девіс, який сказав: "Якщо Гордон Браун підпише цей закон, це ще раз покаже, що лейбористи хочуть просто керувати наркоманією, а не зупинити її", повідомляє РБК.

 

Зараз ви читаєте новину «У Британії в лікарнях безкоштовно роздаватимуть кокаїн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі