понеділок, 27 жовтня 2008 15:39

У Британії різко впали продажі пива через фінансову кризу

У Британії різко впали продажі пива через фінансову кризу
Об"єми продажу пива у Великій Британії продовжують різко скорочуватися через наслідки фінансової кризи і високих податків, йдеться в доповіді Британської асоціації пива і пабів (British Beer and Pub Association, BBPA).

За даними асоціації, в третьому кварталі поточного року продажі пива у Великобританії впали на 7,2% в порівнянні з тим же періодом 2007 року, що еквівалентно зниженню продажів на 1,8 мільйона пінт щодня.

При цьому помітнішим падіння попиту на пиво було в барах, пабах та ресторанах - 8,1%, тоді як в супермаркетах і магазинах - на 6%.

Падіння продажів пива, що "є чіткою ознакою погіршень в економіці, тривожного настрою людей і зниження споживчих витрат", - заявив глава ВВРА Роб Хейворд.

На його думку, зниження попиту на пиво разом з рекордними темпами закриття пабів - приблизно п"ять в день - свідчать про "проблеми, що уразили всю економіку".

"Але будь-який розумний діагноз також покаже, що свій внесок сюди також внесло збільшення акцизів на пиво на 9%", - додав Хейворд.

Він закликав уряд Великобританії переглянути позицію по оподаткуванню пивоварної продукції, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Британії різко впали продажі пива через фінансову кризу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі