субота, 05 липня 2008 16:25

У Британії продаватимуть "Кокаїн"

Газований напій з суперечливою назвою "Кокаїн" (Cocaine) в найближчі тижні з"явиться у продажу в британських крамницях і барах.

Енергетичний напій з високим вмістом кофеїну виробники підносять покупцям як "легальну альтернативу" однойменному наркотику класу А (сильнодіючих наркотичних засобів). Зараз ця газована вода вже продається в США.

"Cocaine" виготовлений з використанням південноамериканської ягоди гуарана і містить в 3,5 разу більше кофеїну, ніж інший відомий енергетичний напій "Red Bull". Назва "Cocaine" нанесена на червоній алюмінієвій банці у вигляді малюнка з білих кокаїнових "доріжок".

Британські громадські організації з боротьби з наркоманією серед молоді різко засудили просування подібного продукту на ринок, назвавши це прикладом "цинічного і безвідповідального маркетингу".

Представники виробника у відповідь на ці звинувачення заявили, що здогадуються про закладені в назві суперечності, але вони лише посприяють успіху нового напою. "На ринку вже є такі продукти, як наприклад парфуми "Опіум", і це нормально", - привели вони аргумент на захист назви газованої води, повідомляє Newsru.ua

Зараз ви читаєте новину «У Британії продаватимуть "Кокаїн"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі