вівторок, 19 серпня 2008 18:46

У Британії найбільш дощовий серпень за останні сто років

Серпень цього року у Британії стане найбільш дощовим і похмурим за останні сто років, повідомило у вівторок Метеобюро країни.

"На всій території країни опадів буде значно більше, ніж зазвичай за місяць. У деяких районах очікується майже потрійна місячна норма опадів", - мовиться в повідомленні синоптиків.

На південному заході Англії і Уельсу вже випала більше половини місячної норми дощів, а в Північній Ірландії, на південному сході Шотландії і в графстві Нортумберленд місячна норма опадів перевищена вже в 2,5 рази.

За прогнозами метеорологів, в найближчі дні британцям розраховувати на сонячну погоду не доводиться.

"До вихідних мало що зміниться - скрізь в тій або іншій мірі пройдуть дощі, місцями очікуються зливи. Але протягом суботи і неділі ситуація повинна покращати", - передбачають синоптики.

Сильні дощі цього літа вже стали причиною нещасть багатьох людей. Сотні британців позбулися своїх будинків, в деяких регіонах серйозно порушилося транспортне сполучення.

Численні повені в Північній Ірландії привели до обвалення мостів і закриття автомагістралей. У минулі вихідні столиця Північної Ірландії Белфаст виявилася частково затопленою, як і деякі райони графств Антрім, Арме і Даун.

Рятувальні служби Північній Ірландії призналися, що у них не вистачає ресурсів для того, щоб допомогти всім постраждалим від розгулу стихії, і закликали жителів допомагати один одному в біді.

Проливні дощі на початку місяця викликали повені і у ряді районів Шотландії - з берегів вийшло декілька річок, внаслідок чого низькі ділянки автодоріг і житлові будинки виявилися затопленими.

Негода може багатьом затьмарити майбутні три вихідних дні. 25 серпня у Британії - так званий "банківський вихідний", коли понеділок приплюсовується до звичайного уїкенду. У ці дні більшість британців їдуть відпочивати. Проте цього разу, як пише газета "Дейлі телеграф", багато хто через негоду відмовляється від запланованих поїздок і навіть вважає за краще не сідати зайвий раз за кермо, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Британії найбільш дощовий серпень за останні сто років». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі