четвер, 09 жовтня 2008 17:18

У Британії хочуть видобувати золото з викинутих мобільників

У Британії хочуть видобувати золото з викинутих мобільників

Промисловці з Великої Британії планують почати видобувати золото та інші цінні метали з мобільних телефонів, викинутих на звалище, - в них містяться дорогоцінні метали в кількості, достатній для промислового видобутку.

Експерти вважають, що індустрія видобутку матеріалів зі сміття отримає розвиток в найближчих 10 років. Поки що світовим лідером з переробки сміття є Японія, що добуває в купах відходів пластмаси та метали: золото, срібло, платину.

Зараз в Лондоні проходить конференція, присвячена переробці сміття. Її організатор Роберт Маккафрі говорить, що у Великої Британії немає жодних причин відмовлятися від впровадження технології видобутку корисних речовин зі сміття.

"Я думаю, що незабаром подібна практика з'явиться і у нас. Мені здається, що саме цей спосіб видобутку отримає найбільший розвиток в найближчих 5-10 років. Існує безліч законодавчих бар'єрів, які необхідно буде подолати", - відзначив він.

Справа ще і в тому, що найближчим часом Велику Британію можуть оштрафувати за дуже велику кількості відходів. Виплата штрафу ляже на плечі платників податків, повідомляє Сегодня.

Зараз ви читаєте новину «У Британії хочуть видобувати золото з викинутих мобільників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі