вівторок, 22 квітня 2008 13:22

У Бразилії зник священик, що літає на повітряних кульках

Католицький священик, що подорожував по повітрю за допомогою сотень повітряних кульок, зник без вісті в районі південного побережжя Бразилії. Пошукові команди виявили на березі обривки куль. Про це повідомляє AssociatedPress.

41-річний священик Аделір Антоніо деКарлі піднявся в повітря в неділю в портовому місті Паранагуа. Він хотів побити 19-годинний рекорд тривалості польоту на повітряних кульках. Спочатку мандрівник піднявся на висоту шість кілометрів, потім опустився до висоти 2,5 кілометра. А через вісім годин влада оголосила про пропажу де Карлі. У район його передбачуваного місцезнаходження були вислані вертольоти і катери.

Священик узяв з собою в політ шолом, термокостюм і парашут. Він хотів витратити гроші, отримані за встановлення нового рекорду, на організацію дозвілля для водіїв вантажівок в Паранагуа. Фінальним пунктом подорожі повинне було стати місто Дорадос, розташоване за 750 кілометрів від місця старту. Проте вітер зніс мандрівника із запланованого маршруту.

Екстремали регулярно роблять спроби польоту на повітряних кульках після того, як в 1982 році американець Ларрі Уолтерс піднявся вгору на три милі (майже на п"ять кілометрів) за допомогою куль, прив"язаних до стільця, повідомляє Лента.ру.

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії зник священик, що літає на повітряних кульках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі