пʼятниця, 11 квітня 2008 08:13

У Бразилії заарештували одразу 16 мерів: їх звинувачують в корупції

Мерів відразу 16-ти міст і одного федерального суддю Бразилії заарештувала поліція за звинуваченням в корупції, повідомляє Интерфакс.

Стало відомо, що в будинку одного з міських голів конфісковано 600 тисяч доларів готівкою.

І цих грошей було настільки багато, що довелося запозичити в банку машину для перерахунку готівки.

Поліція повідомила, що заарештовані були причетні до організації злочинної схеми, завдяки якій було розкрадено 100 мільйонів доларів суспільних грошей.

За даними поліції, всього було арештовано більше 50 осіб, конфісковано два приватних літака і один автомобіль.

Розслідування цієї справи тривало близько восьми місяців.

Слід зазначити, що корупція є серйозною проблемою в Бразилії. Як зазначає ВВС, цілий ряд поліцейських операцій, що робляться останнім часом, проти корумпованих чиновників поки не змінили ситуацію.

У минулому році виконавський комітет національної Конференції єпископів Бразилії виступив із заявою, в якій стверджує, що корупція в країні йде своїм корінням в моральну кризу в суспільстві.

Єпископи зазначили, що в результаті більше за всіх страждають бідні. Єпископи закликали державних лідерів боротися з корупцією і безкарністю. Вони також вимагали реальних політичних реформ, а не просто "перегляду виборчої системи", повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії заарештували одразу 16 мерів: їх звинувачують в корупції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі