пʼятниця, 01 лютого 2008 10:45

У Бразилії вперше показали доісторичного сухопутного крокодила (ФОТО)
7

Бразильські палеонтологи в четвер вперше показали залишки скам"янілості рептилії, яка жила 80 мільйонів років тому. Дослідники вважають, що рептилія є перехідною ланкою між доісторичними і сучасними крокодилами.

"Скам"янілість хижака, яка досягає в довжину 1 метр 70 сантиметрів, була знайдена 2004 року біля маленького міста Монте Альто, за 344 км на північний захід від Сан Паулу", повідомив палеонтолог Феліпе Мескіта де Васконселос на прес-конференції у Федеральному Університеті в Ріо-де-Жанейро.


"Ця довга і надзвичайно рухлива тварина жила на безводній і пекучій місцевості, яка зараз є в Бразилії", - говорить Васконселос, - "Як відсутня перехідна ланка в доісторичних крокодилів, ця знахідка дає нам чудову можливість вивчати еволюційний перехід цих тварин. Скам"янілість поєднує в собі загальні морфологічні ознаки доісторичних крокодилів і тих, які існують сьогодні."

Майкл Дж. Райан, куратор з палеонтології Музею Природознавства у Клівленді, говорить, що відкриття може бути надзвичайно важливим.

"Ми маємо дуже мало інформації про сухопутних крокодилів, в Бразилії могла сформуватися відсутня ланка цілої еволюційної різноманітності", говорить Райан, повідомляє msnbc.

Переклад "Газета по-українськи"

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії вперше показали доісторичного сухопутного крокодила (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі