пʼятниця, 25 січня 2008 10:18

У Бразилії подружжя арештовано за розкрадання вакцин

У Бразилії сімейна пара арештована за звинувачення в спекуляції краденими вакцинами від жовтої лихоманки, повідомила прес-служба поліції центрального Бразильського штату Гойяс.

Подружжя, що працювало в прищепному пункті, займалося розкраданнями вакцин, що розподіляються безкоштовно міністерством охорони здоров"я, з метою перепродажу компаніям, бажаючих самостійно провести вакцинацію своїх співробітників з ціллю уникнути стояння в багатогодинних чергах.

"Я приголомшена тим, як злочинці могли скористатися таким складним для людей моментом для своєї вигоди", - сказала слідчий Рената Шейн, що провела арешт.

У грудні 2007 - січні 2008 року в Бразилії відмічений сплеск захворюваності на жовту лихоманку.

В четвер стало відомо про десятий випадок із смертельним результатом. Тривожна епідеміологічна ситуація призвела до ажіотажного попиту на вакцину від цього смертельного захворювання.

За даними Секретаріату охорони здоров"я штату Гойяс, що відноситься до зони риски, з початку грудня уряд виділив 3,4 мільйона безкоштовних доз вакцини. Проте, охочі зробити щеплення вимушені стояти в багатогодинних чергах, а в окремих регіонах відмічається дефіцит вакцини, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії подружжя арештовано за розкрадання вакцин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі