пʼятниця, 30 травня 2008 13:27

У Бразилії дозволили досліджувати ембріональні стовбурні клітини

Бразильський суд ухвалив рішення про те, що вчені можуть проводити дослідження ембріональних стволових клітин.

Повідомляється, що шестеро з 11 суддів підтримали бразильське законодавство від 2005 року, що стосується дослідження стовбурних клітин, і відкинули звернення тодішнього генерального прокурора Клаудіу Фонтелліса, який визнав цей закон неконституційним з огляду на те, що, на його думку, він порушує право людини на життя.

Інші п"ятеро суддів вважають, що законодавство 2005 року конституційне, зазначивши, що дослідження повинні проводитися з обмеженнями і з необхідною умовою отримання дозволу на кожне дослідження з боку спеціальної комісії з етики.

Дані вивчення зможуть мати велику медичну користь, зокрема в лікуванні хвороби Паркінсона і діабету.

А тим часом, вченим з американського штату Каліфорнія вдалося створити ембріони, отримані шляхом клонування двох людей. При вирощуванні ембріонів були використані звичайні клітини шкіри. На думку авторів експерименту, він може допомогти науці наблизитися до можливості створення цінних стовбурних клітин.

Подібні клітини, отримані з крові, зібраної з пуповини новонароджених, дозволяють лікувати лейкемію та інші тяжкі захворювання, котрі вимагають трансплантації кісткового мозку, повідомляє ИТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «У Бразилії дозволили досліджувати ембріональні стовбурні клітини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі