неділя, 19 серпня 2007 17:03

У Бразилії безкоштовно робитимуть операції по зміні статі

У Бразилії операції по зміні статі оплачуватимуться державною системою охорони здоров"я. Представник міністерства охорони здоров"я Едмільсон Олівейра та Сільва виступив у п"ятницю з такою заявою після того, як федеральний суд виніс ухвалу про те, що зміна статі є одним з видів медичного обслуговування, гарантованого конституцією країни.

Уряд не подаватиме апеляцію на рішення суду, винесене в середу.

Як повідомив міністр охорони здоров"я Бразилії, щоб отримати право на операцію по зміні підлоги, пацієнт у віці не молодше за 21 рік повинен бути оглянутий як транссексуал і отримати висновок психологів.

Крім того, у пацієнта не повинно бути інших психологічних відхилень і він повинен протягом двох років спостерігатися психологами.

"Транссексуали складають всього 0,001 відсотка населення Бразилії, але для цієї меншини зміна статі - це питання життя і смерті", - відзначає Луїш Мотт, засновник однієї з бразильських організацій по захисту прав сексуальних меншин, повідомляє Newsru.
Зараз ви читаєте новину «У Бразилії безкоштовно робитимуть операції по зміні статі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі