четвер, 28 серпня 2008 17:08

У боротьбу за пост президента Пакистану вступили три кандидати

Виборчий комітет Пакистану зареєстрував трьох кандидатів в президенти країни на виборах, що заплановані на 6 вересня 2008 року, повідомляє AP. За пост глави держави боротимуться представники найбільших політичних сил Пакистану: Народної партії, Мусульманської Ліги- N та Ліги-Q, що раніше підтримувала колишнього президента Первеза Мушаррафа.

Від Народної партії балотується глава цього політичного руху, вдівець Беназір Бхутто Асиф Алі Зардарі. Йому протистоятимуть Саїд Уз Заман Сіддіки з Мусульманської Ліги-N та глава комітету Сенату Пакистану з міжнародних відносин, генеральний секретар Мусульманської Ліги-Q Суєд Мушахид Хуссейн.

Відразу ж після офіційної реєстрації кандидатів Сіддіки закликав Лігу-Q відкликати свого кандидата і підтримати Лігу-N. Офіційної відповіді на цей заклик поки не поступало.

Обирати президента країни будуть парламент, а також законодавчі збори найбільших провінцій.

Колишній президент Пакистану Первез Мушарраф пішов у відставку 18 серпня 2008 року, щоб уникнути імпічменту, організованого опозиційними партіями, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У боротьбу за пост президента Пакистану вступили три кандидати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі