понеділок, 24 вересня 2007 15:00

У Болгарії майже всі вчителі почали страйк

Близько 80% вчителів державних шкіл у Болгарії в понеділок почали страйк, вимагаючи підвищення заробітної платні і додаткових вкладень у систему освіти.

Протягом тижня перед будівлею уряду у Софії проходили маніфестації, учасники яких вимагали наступного року удвічі підвищити вчителям зарплату і виділити, щонайменше, 5% ВВП країни на розвиток системи освіти.

Проте міністр освіти країни Даніель Валчев назвав ці вимоги нездійсненними. Уряд запропонував з січня 2008 року підвищити зарплату на 15%, а з липня 2008 року - ще на 15%. Цього року на потреби освіти планується виділити щонайменше 4,18% національного доходу, а в 2008 році витрати на систему освіти повинні скласти 4,3% від ВВП країни.

У державних школах Болгарії працюють близько 100 тисяч вчиателів, середньомісячний заробіток яких, з офіційними даними, складає 440 льовів (317 доларів), передає РІА Новости.
Зараз ви читаєте новину «У Болгарії майже всі вчителі почали страйк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі