пʼятниця, 02 вересня 2022 14:47

Спецтема: Війна Росії проти України

У Білорусі дівчина провела антивоєнну акцію на шкільній лінійці – її затримали. Відео

У Білорусі дівчина провела антивоєнну акцію на шкільній лінійці – її затримали. Відео
У Білорусі дівчина провела антивоєнну акцію на шкільній лінійці – її затримали. Фото: Телеграф

Під час шкільної лінійки у гімназії №1 Новополоцька (Білорусь) 1 вересня затримали дівчину, яка вийшла на антивоєнну акцію.

Про це повідомляє моніторингова група "Беларускі Гаюн" в Telegram. На лінійці був виступ підлітків у військовій формі під червоним прапором із літерою V, звучали звуки пострілів, що лякало дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Генштабі попередили українців про небезпеку з Білорусі

Під час виступу військових дівчина вийшла перед ними та показала пальцями знак V – один із символів білоруських протестів 2020 року.

Її спершу вмовляв піти співробітник школи. А потім підійшов міліціонер, який затримав дівчину та повів її у невідомому напрямку.

Дівчина йшла під оплески людей.

Більшість громадян Білорусі не підтримують війну проти України. В країні немає достатньої кількості військовослужбовців для наступу.

Ця війна принесе білорусам тільки негативні наслідки, заявив радник керівника Офіса президента України Михайло Подоляк в ефірі інформаційного телемарафону.

Зараз ви читаєте новину «У Білорусі дівчина провела антивоєнну акцію на шкільній лінійці – її затримали. Відео». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі