пʼятниця, 26 жовтня 2007 17:37

У Білій Церкві оголошено надзвичайний стан

У Білій Церкві Київської області оголошено надзвичайний стан у зв`язку з відсутністю теплозабезпечення в найбільшому житловому масиві, де проживає близько 40 тисяч людей, працюють 10 дитячих садочків і п"ять шкіл. Про це повідомив заступник міського голови Білої Церкви Василь Савчук.

"Опалювання масиву Леваневського забезпечує ТЕЦ, яка є приватною структурою. І тут є проблеми, оскільки ДК "Газ України" хоче укладати договори про поставки газу напряму з ТЕЦ, вважаючи непрозорою існуючу систему укладення договорів з комунальним підприємством "Білоцерківтепломережа", яке у свою чергу постачає ліміт газу на ТЕЦ", - сказав Савчук.

За його словами, решта 70% житлового фонду міста вже підключено до теплозабезпечення. "Ми провели надзвичайне засідання міської ради у зв`язку з цією ситуацією, запрошували на засідання прокурора міста, вимагали від керівництва ТЕЦ виконати свої зобов`язання, але вони не реагують", – додав заступник міського голови.

Савчук також повідомив, що місцева влада звернулася до Генеральної прокуратури України. "Закон про теплозабезпечення передбачає, що природні монополії, незалежно від форм власності, повинні виконувати свої зобов`язання з надання послуг населенню. Тому зараз потрібно підключати правоохоронні органи. Ми вже звернулися до Генеральної прокуратури України з проханням підключитися до з`ясування причин зриву опалювального сезону", – зазначив він, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «У Білій Церкві оголошено надзвичайний стан». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі