середа, 05 березня 2008 11:18

У бійці за земельну ділянку в Єгипті загинули 14 чоловік

У Єгипті в результаті збройного зіткнення між двома угрупованнями, що сперечалися за право власності на земельну ділянку, загинули 14 і постраждали 11 чоловік.

Як заявили джерела в правоохоронних органах, зіткнення сталося напередодні в районі Ваді-ель-Фаріг у 110 кілометрах на північний захід від Каїра і неподалік від популярного християнського району Ваді-ен-Натрун.

Суперечка між двома групами людей, кожна з яких вважала себе володаркою прав власності на велику земельну ділянку у Ваді-ель-Фарізі, вилилася в перестрілку. У зіткненнях загинули десятеро чоловік, ще 15 осіб були доправлені в шпиталь, де від травм померли четверо з них.

"Йдеться про конфлікт на підґрунті переділу власності", - заявило джерело в поліції.

"Він не має жодного релігійного підтексту", - додав він.

Район Ваді-ен-Натрун лежить на шляху з Каїра до Александрії. Він знаменитий своїми християнськими коптськими монастирями. Останніми роками ціни на землю в цьому районі зросли в декілька разів, повідомляє РИА Новости.
Зараз ви читаєте новину «У бійці за земельну ділянку в Єгипті загинули 14 чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі