пʼятниця, 04 липня 2008 15:58

У Берліні виставлять воскову фігуру хворого Гітлера

У Берліні виставлять воскову фігуру хворого Гітлера

У Берліні 9 липня відкриється філія британського музею воскових фігур мадам Тюссо. Серед 70 воскових фігур видатних діячів історії Німеччини буде виставлена фігура Адольфа Гітлера.

За словами прес-секретаря музею Наталі Руосс, в процесі підготовки експозиції серед мешканців Берліна і туристів було проведено соціологічне опитування, яке показало, що вони хотіли б побачити в музеї фігуру Адольфа Гітлера. "Оскільки ми відтворюємо історію Німеччини в особах, ми навряд чи змогли б обійтися без Гітлера... Ми хочемо показати відвідувачам, як все було в реальності", - відзначила Н.Руосс.

Щоб не творити помилкового враження про вихваляння нацистського диктатора, Гітлер зображений хворою і зломленою людиною, яким він був в свої останні дні, коли знаходився підземному бункері, перед тим, як 30 квітня 1945 року вчинити самогубство. Воскова фігура фюрера сидітиме за столом з таким розрахунком, щоб відвідувачі не змогли сфотографуватися поряд з нею.

Генеральний секретар Центральної ради євреїв Німеччини Стефен Крамер заявив, що багато хто з жертв Голокосту може вважати показ воскової фігури Гітлера в музеї мадам Тюссо образливим. "Гітлер не повинен бути об"єктом туристичної пам"ятки" - відзначив Крамер. - Проте, якщо експозиція сприятиме демістифікації його образу, це можна допустити", повідомляє ЛIГАБiзнесIнформ.

Зараз ви читаєте новину «У Берліні виставлять воскову фігуру хворого Гітлера». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі