Ексклюзиви
четвер, 17 лютого 2011 20:45

У Березовського вилучили дві яхти, картини та цінне майно

У Березовського вилучили дві яхти, картини та цінне майно

Генпрокуратура Російської Федерації повідомляє про те, що у бізнесмена Бориса Березовського у Франції вилучили дві яхти й інше коштовне майно.

"Французьким колегам вдалося перехопити яхти в затоці Жуан на південному узбережжі Франції, недалеко від заарештованого раніше за запитом російської прокуратури маєтку Березовського на мисі Антіб. Морські судна вартістю близько 20 млн доларів використовували для відпочинку осіб з його оточення", - повідомила офіційний представник Генпрокуратури РФ Марина Гриднєва.

За її словами, крім яхт, французькі поліцейські в присутності російських слідчого і прокурора вилучили також інше цінне майно Березовського, у тому числі картини.

"Ці дії зроблені за запитом Генпрокуратури Росії в рамках розслідуваної стосовно Березовського кримінальної справи", - пояснила Гриднєва.

Вона підкреслила, що "пошук майна бізнесмена Березовського продовжують по всьому світу у взаємодії з правоохоронними органами всіх країн".

Сам Березовський заперечує наявність у нього у Франції яхт, про арешт яких повідомила російська генпрокуратура. Він також заявив, що йому нічого невідомо про те, що у Франції вилучено якесь його майно, в тому числі картини.

У вересні 2010 року Генпрокуратура РФ повідомила, що починає реалізацію заходів щодо стягнення із бізнесмена Березовського, який зперебуває у Великій Британії, збитку в розмірі понад 60 млрд рублів, пов'язаного з розкраданням майна "АвтоВАЗу".

Тоді ж відомство заявило про повернення "Аерофлоту" понад $ 52 млн, які були викрадені Березовським і його спільниками.

За матеріалами: Інтерфакс-Україна

Зараз ви читаєте новину «У Березовського вилучили дві яхти, картини та цінне майно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути