понеділок, 03 вересня 2007 09:20

У Бангладеш заарештовано другу за два місяці колишню прем"єрку

Влада Бангладеш заарештувала в понеділок колишнього прем"єр-міністра країни Бегум Халеду Зію, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на представників органів безпеки країни та свідків події.

Халеда Зія була заарештована в своєму будинку в столиці Бангладеш Дацці, після чого вона мала постати перед судом за звинуваченням у корупції та зловживанні владою.

Арешт відбувся після порушення кримінальної справи проти неї, її молодшого сина Арафата Рахмана та ще 11 офіційних осіб колишнього уряду країни, які були затримані раніше, в неділю. Представники органів безпеки поки що не коментують арешти.

Халеда Зіа, лідер Бангладеської націоналістичної партії, пішла у відставку з поста прем"єр-міністра в жовтні 2006 року.

Ще одному колишньому прем"єр-міністрові — Шейх Хасині — пред"явлено нові звинувачення в корупції. Її заарештували в липні, звинувативши в здирництві та вбивстві.

Комісія з боротьби із корупцією стверджує, що Шейх Хасіна незаконно отримала 435 тисяч доларів від приватної енергетичної компанії, коли вона обіймала пост прем"єр-міністра в 1996-2000 роках.

Шейх Хасіна відкидає всі звинувачення. За її справою проходять ще шість високопосадовців.

Крім того, в березні 2007 року сили безпеки Бангладеш затримали також Таріка Рахмана —старшого сина та політичного спадкоємця Халеди Зія в рамках кампанії з боротьби із корупцією, започаткованої новим урядом країни.

Разом з ним було затримано близько 170 політичних діячів і ключових фігур в уряді колишнього прем"єр-міністра Бангладеш.

Зараз ви читаєте новину «У Бангладеш заарештовано другу за два місяці колишню прем"єрку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі