середа, 22 серпня 2007 18:19

У Бангладеш проходять масові студентські безлади

Бангладеш охоплений студентськими безладами, власті наказали всім вузам закритися до особливих розпоряджень і ввели комендантську годину в шести містах включаючи столицю Дакку.

З січня в цій азіатській країні діє надзвичайне положення і заборонена будь-яка політична активність. Після екстреного засідання вищого керівництва Бангладеш поширена заява з вимогою до студентів звільнити гуртожитки 20.00 за місцевим часом.

"Уряд ввів комендантську годину з восьми годин вечора до особливого розпорядження в столиці і п"яти інших столицях адміністративних округів в ім"я спокійного суспільного життя і для захисту життів і майна людей", - мовиться в поширеній в середу заяві.

Безлади почалися в бангладешській столиці в понеділок увечері після студентського футбольного матчу, під час якого дислоковані на території Університету Дакки військовослужбовці побили декілька що вчаться.

Розгнівані студенти вимагали покарати винних і вивести з території студгородка військовий табір, розміщений там в січні після введення надзвичайного положення. Прибула поліція спробувала розігнати студентів, поранивши при цьому більше сотні чоловік.

Наступного дня безлади виплеснулися на вулиці дакки, а вимоги студентів підтримали викладачі. Учні палили автомобілі, били стекла будівель і кидали камені в поліцію.

Не дивлячись на те, що в середу вдень уряд поступився вимогам студентів і вивів табір з території столичного університету, хвиля студентських протестів швидко розповсюдилася і на інші міста, зокрема крупний портовий центр на сході країни Читтагонг, повідомляє РІА "Новини".

Зараз ви читаєте новину «У Бангладеш проходять масові студентські безлади». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі