середа, 02 січня 2008 11:18

У Багдаді стався найсерйозніший теракт за останній час: 30 загиблих

Жертвами терориста-смертника в Багдаді стали 30 людей: вибух стався 1 січня під час багатолюдних похоронів в східній частині іракської столиці. Поранено ще 38 городян. За даними агентства Reuters, це - найсерйозніший теракт в Багдаді з вересня 2007 року.

Представник іракських сил безпеки уточнив, що похорони охоронялися, і сторонніх на них не допускали, отже, терорист був знайомий з господарям будинку. Не виключено, що він входив в підрозділ "Аль-Каїди" в провінції Діяла: людина, на чиїх похоронах стався вибух, була вихідцем з цього району.

Діяла розташована на північ від Багдада, і, за відомостями американських та іракських військових, бойовики-суніти з "Аль-Каїди" добре закріпилися в цій провінції.

За відомостями агентства France Presse, загальне число жертв серед цивільного населення в Іраку в 2007 році досягло 24 тисяч людей. З 2003 року в країні загинуло від 81 до 88 тисяч мирних жителів.

Зараз ви читаєте новину «У Багдаді стався найсерйозніший теракт за останній час: 30 загиблих». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі