середа, 18 квітня 2007 20:09

У Багдаді сьогодні в результаті терактів загинуло 157 людей

У п"яти терористичних актах в Багдаді в середу загинули 157 чоловік, близько 200 отримали поранення. Не дивлячись на безпрецедентні заходи останніх двох місяців по наведенню ладу, за цей час жертвами насильства в місті, включаючи поранених, стали більше двох тисяч чоловік.

Тільки останній, п"ятий за ліком, вибух, здійснений в центральному кварталі Ас-Садрія, уніс життя 112 чоловік, 115 отримали поранення, повідомляє Associated Press. У районі Садрія проживають переважно мусульмани-шиїти.

До цього замінований автомобіль був підірваний на в"їзді в квартал шиїта Мадінат-садр на околиці Багдада, біля приватної лікарні. Цей теракт став найбільшим, оскільки від нього загинули 30 чоловік, і десятки отримали поранення.

У всіх випадках вибухівка закладалася в припарковані машини. Жертвами попередніх терактів, два з яких були здійснені в кварталах шиїтів, зокрема в Кераді в центрі Багдада, стали щонайменше 20 чоловік, а близько 30 поранені, повідомляє "Інтерфакс".

Також в результаті нападу 18 квітня в Багдаді загинули четверо поліцейських.

Відзначимо, що 14 квітня виконалися два місяці з початку здійснення в Багдаді масштабного американо-іракського плану з наведення ладу і встановлення безпеки. За цей час жертвами насильства в місті стали 628 чоловік, майже 1,5 тисячі отримали поранення.

Одночасно в Організації об"єднаних націй серйозно стурбовані неухильним погіршенням умов життя цивільного населення через ескалацію насильства. Зокрема, міські служби навіть не встигають збирати з мостових жертв чергових терактів, і матері вимушені вести дітей в школу мимо тіл загиблих. За даними експертів, щомісячно країну залишають 50 тисяч біженців, повідомляє Newsru.
Зараз ви читаєте новину «У Багдаді сьогодні в результаті терактів загинуло 157 людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі