вівторок, 31 липня 2007 13:41

У Азові шосту добу не можуть згасити пожежу вугілля

Пожежний катер РК-17 розпочне гасіння пожежі, з якою шосту добу не може впоратися у порту Азова Ростовської області, повідомила прес-секретар Головного управління МНС Росії по Ростовській області Вікторія Бабаєва.

"Протягом найближчих чотирьох годин катер, забираючи воду з моря, вестиме проливку вогнищ. Потім вантажні крани почнуть перевалювання вугілля, щоб дійти до вогнищ горіння, після чого проливка продовжиться", - сказала Бабаєва.

Вона уточнила, що відкритого горіння не зафіксовано - "паливо тліє". За словами представника МНС, імовірно, горить 3,5 тисячі тонн з 120 тисяч тих, що знаходяться в порту.

У минулий четвер близько 8.00 мск через сильну вологість  відбулося самозагорання вугілля. Після аналізу ситуації фахівцями держпожежнагляду було ухвалено рішення не застосовувати пожежну техніку, поки пожежники не дістануться до вогнища спалаху, оскільки це не принесе результатів.

Керівництвом порту в одному з готелів заброньовані номери на випадок можливої евакуації жителів довколишніх будинків. Проте, за словами представника порту, сильного задимлення у порту немає.

У МНС розповіли, що контроль повітря в місті і на території порту здійснює міська санепідстанція.

"Вміст двоокису вуглецю не перевищує допустимі концентрації, потерпілих немає", - завірила Бабаєва, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «У Азові шосту добу не можуть згасити пожежу вугілля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі