четвер, 11 листопада 2010 11:21

У Азарова знайшли спосіб ліквідувати чергу на квартири

У Азарова знайшли спосіб ліквідувати чергу на квартири

За 8 місяців роботи владі вдалося кардинально змінити ситуацію у сфері будівництва.

Про це на 30-му засіданні міжурядової Ради з питань співробітництву у будівельній діяльності країн СНД сказав міністр з питань регіонального розвитку Володимир Яцуба.

Він зауважив, що у 2008 році, коли він пішов з посади міністра темпи розвитку будівництва складали 17%.

"Цього не було в жодній країні Європи. Але, коли ми прийшли, галузь практично була зупинена. Кредитів не було. Виробництво будівельних матеріалів зупинилося",-розповів міністр.

За словами Яцуби, міністерство завершує підготовку Житлового кодексу.

"Я мрію, що за місяць-два парламент його ухвалить. Там, зокрема закладені питання дерегуляції у будівництві. Саме дерегуляція допомогла нам прискорити здачу об'єктів. Тільки за її рахунок ми отримали біля 2,5 мільйонів "квадратів" житла...Ми узаконили і здали в експлуатацію понад 26 тисяч об'єктів. Вони здаються за спрощеною процедурою", - наголосив керівник відомства регіонального розвитку.

Яцуба нагадав, що зараз у черзі на квартиру стоїть 1,25 млн людей, а квартири за цей рік отримали лише 5 тисяч.

"З 2003 року ми займалися програмою доступного житла. Вона придумана не нами, взята з РФ, Білорусії та ін країн. Ця програма 30% дисконту за рахунок державних коштів людям, що стоять у черзі. Зрозуміло, що цим людям, які стоять у черзі нереально отримати квартиру без підтримки держави. В цьому плані велику роботу провів Київ. У них трохи багатший бюджет. Вони цю програму виконують протягом 5 років. І називається вона 50 на 50", - похвалився Яцуба.

Він зазначив, що президент Віктор Янукович "включив доступне житло у свою програму, тому тримає це питання питання на контролі".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «У Азарова знайшли спосіб ліквідувати чергу на квартири». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі