середа, 14 січня 2009 16:07

У Австрії заарештували підозрюваного у вбивстві колишнього охоронця Кадирова

У Австрії заарештований підозрюваний у вбивстві колишнього охоронця Рамзана Кадирова Умара Ісраїлова.

Вихідець з Чечні, якого в повідомленнях поліції називають "Отто К.", був затриманий 14 січня на сході країни. На допиті він заявив, що Ісраїлов заслуговував на смерть, оскільки "перекинувся в інший табір", проте заперечував яку-небудь причетність до вбивства.

Умар Ісраїлов був застрелений двома чоловіками 13 січня у Відні. Він отримав в Австрії політичний притулок, а до цього був одним з охоронців Рамзана Кадирова. Перебравшись до Європи, Ісраїлов подав в Страсбурзький суд позов проти Кадирова, звинувативши його і його наближених в катуваннях, які застосовувалися до ймовірних повстанців та їх родичів.

Як пише The New York Times, до роботи в охороні Кадирова Ісраїлов був засуджений як один з бойовиків-сепаратистів, але звільнений після амністії. Видання Kurier з посиланням на джерело в Росії називає Ісраїлова одним з наближених ватажка чеченських терористів Мовсара Бараєва, убитого при штурмі захопленого бойовиками театрального центру на Дубровці в 2002 році, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Австрії заарештували підозрюваного у вбивстві колишнього охоронця Кадирова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі