неділя, 09 березня 2008 16:24

У Австралії знайшли могилу легендарного грабіжника

Австралійські археологи знайшли масове поховання, в якому, ймовірно, знаходяться останки легендарного грабіжника Неда Келлі, повішеного в 1880 році.

Поховання виявили при розкопках на місці старої в"язниці Пентрідж біля Мельбурну. Останки Келлі були перевезені туди в 1929 році з в"язниці Мельбурну, де відбулася страта.

Всього знайдені труни з тілами 32 чоловік. Археологи розраховують, що за допомогою експертів-криміналістів вдасться ідентифікувати кістки Келлі. Останки можна буде пізнати по пораненню в зап"ясті і відсутності черепа: голову злочинця, імовірно, вкрали відразу після страти.

Нед Келлі протягом двох років здійснював зухвалі грабежі, успішно ховаючись від поліції. Після вбивства три поліцейських він разом з членами своєї банди був оголошений поза законом. У останній перестрілці з поліцією Келлі брав участь, одягнений в броню, яку виготовив з лез плуга. Поранений Келлі був арештований, члени його банди загинули.

Після своєї смерті Келлі став героєм численних літературних творів і кінофільмів. Десятиліттями в Австралії не припинялися суперечки, чи вважати його жорстоким злочинцем, чи борцем з британськими колоніальними властями.

Австралійський письменник Пітер Кері отримав Букерівську премію 2001 року за книгу "Справжня історія банди Келлі". У 1970 році вийшов фільм "Нед Келлі" з Міком Джаггером в головній ролі. У однойменній стрічці 2003 року знялися Хіт Леджер, Орландо Блум, Джеффрі Раш і Наомі Уоттс, повідомляє агентство Reuters.

Зараз ви читаєте новину «У Австралії знайшли могилу легендарного грабіжника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі