вівторок, 27 березня 2007 13:15

У Австралії зловили жабу розміром із собаку (ФОТО)

Австралійська організація по боротьбі з жабами FrogWatch заявила, що в районі міста Дарвін (Північна Територія) знайдено велетенську жабу.

Організатор FrogWatch Грем Сойер розповів, що при довжині більше 20 сантиметрів і вазі більше 860 грамів жаба нагадує маленького собаку.

- Крупнішу жабу я зустрічав тільки в музеї в Брісбейні, - сказав Сойер і додав: За минулий рік я бачив 50-60 тисяч жаб, але жодна навіть близько не порівняється з цією.

- Найкрупніші жаби зазвичай самки, але це був самець. Недавно в місті повідомили про виявлення жаби довжиною близько 15 см, тоді як цей монстр на п"ять сантиметрів довше і на третину важче, - говорить Сойер.

Активісти FrogWatch організовують акції по знищенню жаб в ключових районах Північної Території Австралії, щоб стримати їх нашестя під чах сезонних дощів.

У 1935 році 102 жаби, уродженки Південної Америки, завезли до Австралії з Гавайських островів для боротьби зі скарабеями, які знищували плантації цукрової тростини в штаті Квінсленд. Незабаром з"ясувалося, що тварина не в змозі дострибати до верхівок стеблів, де сиділи комахи, але могла пересуватися зі швидкістю близько 30 км. на рік. Жаби вже досягли півночі країни і заполонили національний парк Какаду, повідомляє Factnews.ru.

Фото REUTERS

Зараз ви читаєте новину «У Австралії зловили жабу розміром із собаку (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі