понеділок, 21 січня 2008 13:21

У Австралії повінь завдала збитку в десятки мільйонів доларів

 Жителі австралійського міста Емералд, розташованого у штаті Квінсленд, були змушені залишити свої будинки через сильну повінь, викликану безперервними зливами.

Рівень води у греблі Файрбайрн неподалік міста вже перевищив пікову позначку  у 13,5 метра і продовжує підвищуватися. За прогнозами фахівців, якщо буде подоланий рубіж в 14 метрів, то єдиний міст, який сполучає Емералд із зовнішнім світом, опиниться під водою.

Всі аварійно-рятівні служби переведені на посилений режим роботи. У місті оголошено надзвичайний стан. За попередніми оцінками, збиток від повені вже склав кілька десятків мільйонів доларів.

Тим часом видання The Sunday Morning Herald уточнює, що за допомогою вертольотів були евакуйовані робочі вугільного розрізу Еншам, що знаходиться на відстані 40 км на схід від міста. Що ж до самого міста, то офіційно евакуйованими числяться 300 осіб. Проте прес-секретар служби по боротьбі з надзвичайними ситуаціями Крейг Буррідж, слова якого цитує видання, закликає не називати те, що відбувається,  евакуацією, застосовуючи натомість слово "переміщення". За словами  Бурріджа, ніякої паніки немає, ситуація знаходиться під контролем.

Жителі шести вулиць північної (низької) частини міста тимчасово переміщені в будови, розташовані вище, жителі ще 20 вулиць попереджені про таку можливість. Проте Буррідж підкреслює, що до моменту початку переміщення людей, в будинках в небезпечній зоні залишалося не більше 15 осіб. Інші перебралися до родичів і знайомих самостійно.

За даними служби порятунку, найближчим часом рівень води в річці Ногоа, що протікає поряд з містом, підніметься до 15 метрів, що призведе до затоплення моста, повідомляє ІТАР-ТАСС.

Зараз ви читаєте новину «У Австралії повінь завдала збитку в десятки мільйонів доларів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі