понеділок, 21 травня 2007 20:55

У Австралії для мігрантів введуть тест на "живий інтерес" до країни

У Австралії до кінця року вводяться нові правила тестування для мігрантів. Охочим отримати австралійське громадянство доведеться продемонструвати "живий інтерес" і розуміння звичаїв аборигенів країни, а також улюблених видів спорту.

Крім того, претендентів на отримання австралійського паспорта перевірять на знання англійської мови, передає телекомпанія ВВС. Їм також доведеться відповісти на питання про географію і політику "зеленого континенту".

На думку австралійських властей, тести сприятимуть інтеграції мігрантів в австралійське суспільство. З іншого боку, сама по собі перевірка подібного роду лише здатна відокремити тих, хто вже піддався впливові процесів інтеграції від усіх інших. Противники нових тестів відзначають, що в даному випадку можлива дискримінація відносно мігрантів, що погано або зовсім не говорять по-англійськи.

При цьому власті вважають, екзаменованим не доведеться "зазубрювати напам"ять" дати, прізвища і географічні назви. Головне, говорять вони, щоб нові громадяни країни добре уявляли собі, якими традиціями, звичаями і цінностями пишається Австралія.

За словами прем"єр-міністра країни Джона Ховарда, тести сприятимуть "соціальній гармонії і якнайшвидшій інтеграції" мігрантів.

Для того, щоб скласти іспит, необхідно правильно відповісти приблизно на 60% питань. Проте представники опозиції вже назвали іспити "нісенітницею, придуманою з ідеологічних міркувань", передає NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «У Австралії для мігрантів введуть тест на "живий інтерес" до країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі