середа, 26 грудня 2007 08:19

У Японії зроблять найдовшу трасу для потягів на магнітній подушці

Японська компанія Japan Railways оприлюднила  план будівництва найдовшої у світі швидкісної залізничної траси, заснованої на технології магнітної підвіски, повідомили у середу японські ЗМІ.

"Нова магнітна залізниця Linear, яка з"єднає Токіо з містом Нагоя, буде прокладена практично по прямій лінії, що дасть змогу ще більше скоротити час у  дорозі", - повідомляється в офіційному прес-релізі компанії.

Максимальна швидкість потягів поки не називається, проте вже відомо, що пасажири в середньому долатимуть відстань у 290 кілометрів між двома містами за 40 хвилин - удвічі швидше, ніж на існуючих потягах. Компанія переконана, що нова дорога зможе успішно конкурувати з авіаційними маршрутами.

У прес-релізі Japan Railways також повідомляється, що іншою істотною відмінністю нової дороги стане те, що вона прокладатиметься по прямій лінії - крізь гірські хребти в центральній частині Японії.

Згідно планам компанії, будівництво дороги буде завершено до 2025 року, а вартість проекту складе приблизно 5 трильйонів ієн (45 мільярдів доларів). При цьому керівництвом компанії було ухвалене рішення не звертатися до допомоги державної скарбниці з метою "уникнення затримок в реалізації проекту".

Технологія потягів на магнітній підвісці дає змогу виключити тертя між колесами вагонів і рейками за рахунок того, що потяг за допомогою магнітного поля "піднімається" над шляхами. Перші потяги, побудовані за таким принципом з"явилися ще у 1980-х роках.

Найбільш відомою є траса завдовжки всього у 30 кілометрів, що сполучає шанхайський аеропорт Пудун з основною частиною міста, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «У Японії зроблять найдовшу трасу для потягів на магнітній подушці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі