понеділок, 07 липня 2008 08:29

У Японії відкрився саміт "Великої вісімки"

У Японії відкрився саміт "Великої вісімки"
На японському острові Хоккайдо відкрився саміт "Великої вісімки", в якому беруть участь лідери Росії, Великої Британії, Франції, Німеччини, Італії, Японії, Канади і США, а також глави 22 країн, що розвиваються. Очікується, що основними темами саміту, що пройде з 7 по 9 липня, стануть зростаючі ціни на нафту і глобальне потепління.

Крім того, на саміті, окрім інших тем, обговорюватимуться проблеми міжнародного тероризму і питання, пов"язані з ядерними програмами Ірану та Північної Кореї.

В понеділок зустрічі саміту почнуться з обговорення ситуації в Африці, зокрема, питань гуманітарної та інших видів допомоги африканським країнам. У запланованих на цей день зустрічах візьмуть участь глави Алжиру, Ефіопії, Гани, Нігерії, Сенегалу, ПАР, Танзанії та голова Африканського союзу.

Забезпеченням безпеки учасників саміту займатимуться близько 20 тисяч поліцейських, а навколо курортного озера Тоя, де проходить зустріч, створена 46-кілометрова зона, в якій заборонені польоти.

Основна частина зустрічі - двосторонні переговори лідерів "вісімки" - пройде у вівторок, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Японії відкрився саміт "Великої вісімки"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі