четвер, 06 грудня 2007 16:50

У Японії відкрився банк молочних зубів для збору стволових клітин

Японські учені з університету Нагоя оголосили про відкриття банку молочних зубів. Передбачається, що з них витягуватимуть стволові клітини, які підуть на дослідження в області репродуктивної медицини.

У разі успіху наукових досліджень з часом зуб, втрачений людиною в дитинстві, може знадобитися для лікування в похилому віці. Зокрема, йдеться про використання їх для відновлення пошкоджених кісток.

Постачальниками зубів стануть лікарні і окремі стоматологічні кабінети. Потім їх зберігатимуть при низькій температурі в холодильних установках. Вирваний або випалий зуб може бути доставлений в банк навіть після двох діб. Проте, щоб зберегти стволові клітини, його потрібно помістити в молоко і тримати в холодильнику.

Молочні зуби містять велику кількість стволових клітин, і їхній збір не викликає сумнівів з погляду етики.

Професор університету Мінору Уеда, який очолює медичну лабораторію університету Нагоя, відмітив, що банк має намір "зібрати якомога більше зубів, щоб в найкоротші терміни приступити до застосування їх в медичній практиці". "Скоро прийде час, коли зуби внуків лікуватимуть переломи їхніх дідусів", повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «У Японії відкрився банк молочних зубів для збору стволових клітин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі