субота, 14 червня 2008 10:09

У Японії стався землетрус: є людські жертви

В суботу на головному японському острові Хонсю відбувся землетрус силою 7 балів за шкалою Ріхтера. За попередніми даними, в результаті підземних поштовхів дві люди загинули.

Одна людина загинула під час обвалу, викликаного землетрусом. Інша - в паніці вибігла з будівлі і потрапила під вантажівку, повідомляє Бі-Бі-Сі.

За даними, що поступають з місця події, в одному з інтернатів постраждали декілька дітей і педагог.

Чотири люди отримали важкі травми в результаті аварії автобуса в районі міста Сендай.

Епіцентр землетрусу знаходився в префектурі Акіта, в 82 км на північ від міста Сендай в 10 км під землею.

Відгомони землетрусу відчувалися в сусідніх містах і навіть у Токіо, що на 390 км на південь.

У районі лиха були автоматично зупинені всі швидкісні поїзди.

За інформацією з офіційних джерел, дві атомні електростанції, що знаходяться в зоні поштовхів,не постраждали.

Метеорологи попередили про перші поштовхи за декілька хвилин до того, як вони відбулися.

На відеозаписі, зробленою телекомпанією NHK, видно, як камери відеоспостереження різко коливаються протягом приблизно 30 секунд.

Представник префектури Міяги, де знаходиться Сендай, повідомив, що бачив, як черепиця зривається з дахів деяких будівель.

У дитячому інтернаті і ще одній будівлі в місті Осю зламалися віконні рами. Поранення отримали декілька дітей і їхній вчитель, повідомило японське телебачення.

Через підземні поштовхи відбувся витік води із вмістом радіоактивних речовин на території ядерного заводу Tokyo Electric Power у префектурі Фукушима на півночі Японії, повідомляє РИА "Новости".

Представники компанії відзначають, що йдеться про виток невеликої кількості води, що не представляє загрози, і що радіація не проникла за територію заводу.

За даними Франс Прес, жертвами могутнього землетрусу стали три люди, ще 100 постраждали. Як повідомило Головне метеорологічне управління, небезпеки цунамі немає.

Поштовхи різної сили відчувалися в префектурах Івате, Міяги, Акита, Ямагата.

Останній сильний землетрус в цьому регіоні світу відбувся на початку червня в китайській провінції Сичуань. Жертвами підземних поштовхів, які розпочалися там 12 травня, стали десятки тисяч осіб, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «У Японії стався землетрус: є людські жертви». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі