пʼятниця, 18 квітня 2008 12:43

У Японії проводять біопаливо з кори дерев

У префектурі Оїта на півдні Японії завершено будівництво першого в країні крупного заводу по виробництву біопалива з кори дерев. Завод є спільним підприємством торгової компанії Mitsubishi і двох інших учасників.

Як сировина на заводі використовуватиметься кора, що отримується при обробці деревини. Кора подрібнюється, висушується і спресовується в "біогранули".

Оператор заводу упевнений, що подібні гранули можуть служити альтернативою вугіллю і мазуту, і що вони допоможуть понизити витрати на паливо, а також скоротити емісію вуглекислого газу.

Оператор підприємства також повідомляє, що фермери зможуть скоротити на 30-40% витрати на паливо, якщо вони замінять мазут на гранули для обігріву своїх парників.

Губернатор префектури Оїта Кацусада Хиросе в промові на церемонії відкриття підприємства, яка відбулася сьогодні, сказав, що місцеве населення тепер має можливість використовувати у такий спосіб залишки деревної кори. Він відзначив, що підприємство почало роботу в потрібний час, оскільки ціни на енергію постійно ростуть, повідомляє Cybersecurity.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Японії проводять біопаливо з кори дерев». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі