вівторок, 14 вересня 2010 20:23

У Януковича обіцяють чесно визначити лауреатів премії Шевченка

У Януковича обіцяють чесно визначити лауреатів премії Шевченка

Заступник глави Адміністрації Президента України Ганна Герман запевнила, що влада не буде втручатися у діяльність Комітету з національної премії імені Тараса Шевченка і не буде впливати на визначення переможців.

Як повідомляє УНІАН, про це вона заявила сьогодні під час першого робочого засідання комітету.

Зокрема Герман зазначила, що Президент України Віктор Янукович робитиме все, щоб сприяти продуктивній і ефективній роботі комітету.

"Президент буде робити все, щоб престиж премії зростав", - сказала вона.

За її словами, саме члени комітету повинні стати "мозковим центром" реалізації сучасної гуманітарної політики і "народжувати ті ідеї", які глава держави буде реалізовувати у сфері гуманітарної політики.

"Ви повинні бути активними і впливати на процеси", - сказала вона.

У свою чергу, глава комітету Борис Олійник зазначив, що при визначенні кандидатів до уваги має братися виключно якість конкретного твору, та ніякі інші чинники.

"Переконаний, що за основу буде братися тільки якість творів, незважаючи ні на які політичні смаки і економічне становище претендентів", - сказав він.

За його словами, у цей час треба зробити все можливе, щоб припинити розмови, неначе справжні переможці визначаються поза стінами комітету.

"На цій основі і будемо працювати. Тиск зверху тут не пройде", - впевнений Олійник.

На ці слова відреагувала Герман: "А ніхто і не буде намагатися чинити тиск на комітет".

Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович своїм указом затвердив новий персональний склад Комітету з Національної премії України імені Тараса Шевченка.

Подання на здобуття премії комітет приймає до 1 листопада 2010 року.

Зараз ви читаєте новину «У Януковича обіцяють чесно визначити лауреатів премії Шевченка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі