середа, 14 листопада 2007 10:42

У Януковича не поспішають вимагати у Росії компенсації за екологічну катастрофу

Колишній міністр закордонних справ, радник прем"єр-міністра Костянтин Грищенко вважає, що в першу чергу разом з Росією необхідно ліквідувати аварію танкера з нафтопродуктами в Керченській протоці, а потім говорити про можливі компенсації російською стороною.

Про це він сказав в ефірі телекомпанії "5 канал".

"Нам головне - спільними зусиллями скоротити до мінімуму ті збитки, яких завдано природі. Цим (компенсаціями) необхідно займатися на 2 етапі. Не продуктивно сьогодні, в той момент, коли треба сконцентрувати всі зусилля над тим, щоб ліквідувати наслідки цієї катастрофи, говорити про компенсації... але думати про це, звичайно, ті, хто відповідає, повинні обов"язково", - сказав Грищенко.

З його слів, керівники урядів зараз визначають параметри безпосередньої роботи з ліквідації наслідків розливу.

"Думаю, вони обговорять також те, яким чином не допустити повторення таких аварій у майбутньому", - зазначив екс-міністр.

Грищенко вважає, що підготовка кораблів повинна бути на такому рівні, щоб подібних випадків не відбувалося.

Лідер Української народної партії Юрій Костенко вважає, що Росія повинна фінансувати ліквідацію наслідків аварій російських суден у Криму.

Близько 6 000 м берегової лінії острова Тузла забруднено мазутом через аварію 11 листопада танкера "Волгонафта-139" (прапор Росії) у Керченській протоці.

У неділю, 11 листопада, біля берегів Криму зазнали катастрофи кілька суден.

Зокрема, у Керченській протоці розколовся танкер "Волгонафта-139" з вантажем мазуту, затонули суховантажні судна з сіркою "Вольногорськ" і "Нахічевань", біля мису Меганом у районі Судака викинуло на берег суховантажне судно з сільгосптехнікою "Віра Волошина" й біля берегів Севастополя затонуло суховантажне судно "Ізмаїл", яке перевозило металобрухт; також затонуло суховантажне судно "Ковель" (прапор Росії), яке перевозило вантаж сірки, у південній частині Керченської протоки.


Зараз ви читаєте новину «У Януковича не поспішають вимагати у Росії компенсації за екологічну катастрофу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі