пʼятниця, 28 грудня 2007 17:51

У Антарктиді під льодом знаходяться річки та водойми

На думку групи американських експертів з Університету Колумбії, Південний полюс нашої планети в реальності не є неживою пустелею, а багатим природним комплексом, що містить в собі "оазиси життя". Учені відзначають, що під шаром антарктичного льоду знаходиться розгалужена система річок та водойм, які по своїй формі віддалено нагадують басейн Амазонки.

Геофізики з Університету Колумбії говорять, що останні дані фото- та відео-зйомки, отримані з супутників НАСА, свідчать на користь існування в Антарктиді так званих "регіонів озер", де йдуть активні процеси мінералізації, які без участі мікроорганізмів були б взагалі неможливі, або йшли в тисячі разів повільніше, передає CyberSecurity.ru.

Фахівці відзначають, що якби було можливо підняти товсту крижану шапку, що покриває Антарктиду, то під нею з"явився б найзвичайніший континент, схожий на всі інші.

Єдина відмінність антарктичних озер від всіх інших полягає в тому, що вони повністю ізольовані від зовнішнього світу впродовж близько 30-35 мільйонів років, проте не дивлячись на це, озера та річки залишаються в русі завдяки теплу, що поступає з глибин материка, повідомляє "Газета по-киевски".

Зараз ви читаєте новину «У Антарктиді під льодом знаходяться річки та водойми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі