вівторок, 09 вересня 2008 15:57

У англійському містечку ввели власну валюту

Місто Люіс (Lewes) на півдні Англії з 9 вересня 2008 року ввело в обіг власну валюту - льюїсський фунт. Він, як вважають в місті, допоможе протистояти інфляції і загальній напруженості на фінансових ринках. Про це повідомляє CNN.

Всього біля 50 місцевих підприємств погодилися приймати льюїсський фунт. Вони вважають, що таким чином вони поліпшать лояльність споживачів. У свою чергу, для споживачів нова валюта вигідна тим, що засоби не йтимуть в інші регіони Англії, а залишатимуться в місті.

CNN відзначає, що по суті нова валюта є спеціальним чеком, який можна витратити тільки у визначеному місці. У будь-який час власники льюїсських фунтів зможуть обміняти їх на звичайні фунти стерлінгів.

Щоб розрекламувати перед англійцями нову ідею, протягом найближчих двох тижнів льюїсський фунт продаватиметься з 10 процентною знижкою від звичайного. До 9 вересня було виготовлено близько десяти тисяч льюїсських фунтів.

Цікаво, що одного разу в цьому регіоні вже вводилася своя місцева валюта, яка відрізнялася від британської. Вона перебувала в обігу з 1789 до 1895 року.

Зараз ви читаєте новину «У англійському містечку ввели власну валюту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі