середа, 12 грудня 2007 09:50

У американському штаті вперше за 30 років відмінять страту

Сенат американського штату Нью-Джерсі проголосував за відміну страти, яку замінить довічне ув"язнення, для особливо небезпечних злочинців - без права дострокового звільнення.

Таким чином, Нью-Джерсі стане першим за останні 30 років штатом Америки, в якому буде відмінена страта, повідомляє The Independent.

Для набуття чинності указу про відміну страти необхідно отримати схвалення Головної асамблеї і губернатора штату. Труднощів тут виникнути не повинно: лідерство в асамблеї утримують демократи, які виступають проти страти, а губернатор Джон Корзін давно відомий як активний супротивник подібного покарання.

Самі жителі Нью-Джерсі не в захваті від скасування вищої міри покарання в штаті. Згідно опитування, опублікованому 11 грудня Квінніпекським університетом, 53 % жителів штату проти відміни страти, за - всього 39 %. Більше того, 78 % респондентів висловилися за виголошення смертних вироків найжорстокішим злочинцям.

В даний час страти практикуються в 31 з 50 штатів Америки. У 2006 році 91 % страт, здійснених у світі, припадало всього на 6 країн, до числа яких увійшли США, Ірак, Іран, Китай, Судан і Пакистан, повідомляє Корресподент.net.

Зараз ви читаєте новину «У американському штаті вперше за 30 років відмінять страту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі